Een Liefdevolle Reis: Het Helen van Mijn Innerlijk Kind

29-01-2024

De Pijn van het Verleden:

Vroeger stond ik vaak stil bij de gebroken stukken van mijn kindertijd, de brokstukken die langzaam maar zeker een weg naar mijn volwassen leven hebben gevonden.  Het leek vaak een onmogelijke taak om te helen als alles zo kapot lijkt te zijn. Hoe kan ik genezen als mijn gedachten constant doordrenkt zijn met verdriet en pijn? Vragen zoals deze spookte door mijn hoofd terwijl ik de weg zocht naar heling voor mijn innerlijk kind.

Mijn kindertijd was niet altijd gevuld met onbezorgdheid en dromen, maar eerder met scherpe randen van verdriet en pijn. Het is moeilijk om me voor te stellen dat er ooit ruimte was voor dromen en wensen, omdat mijn gedachten toen worden gedomineerd door de last van het verleden.

Het Gemis aan Heling:

Niemand had mij in mijn jeugd ooit geleerd hoe ik moest helen of nog beter dat de geruststelling dat ik zou helen. Als kind werd ik omringd door gebrokenheid, en er was geen gids om me de weg te wijzen naar genezing. Het voelde als een eenzame reis, een reis die ik en eigenlijk geen een kind ooit zou moeten maken.

Van Gebrokenheid naar Gezondheid:

Maar nu, als "gezonde" volwassene, zie ik de transformatie die heeft plaatsgevonden. Als moeder, vriendin, vrouw, heb ik geleerd lief te hebben, te koesteren en grenzen te stellen - voor anderen en voor mezelf. 

Compassie voor de Kleine Ik:

Met compassie kijk ik nu naar die kleine, stoere ik - de kleine dappere en slimme ik. Die kleine versie van mezelf die zoveel heeft doorstaan. Het is een reis geweest, maar nu mag ik haar vieren. Haar laten spelen. Haar omarmen en vertellen dat het goed is gekomen. Wat ben ik trots op haar, die kleine ik.

De Heling Begint:

Hoe kan/mag je helen? Het begint met liefde, met compassie, met het omarmen van de pijn en het verdriet. Het begint met het toestaan van jezelf om te vieren wie jij was en wie jij nu bent.  Ook jou innerlijk kind verdient het om gezien te worden, gehoord te worden, omarmt te worden en bovenal, om geliefd te worden.

Een Liefdevolle Toekomst:

Nu, terwijl ik mijn innerlijk kind vier, weet ik dat de reis van heling nooit eindigt. Het is een continu proces van liefdevol omarmen en groeien. En terwijl ik naar de toekomst kijk, doe ik dat met de wetenschap dat mijn innerlijk kind altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben. Want samen hebben we de weg naar genezing gevonden.

Mijn Missie

Helende counseling bij SoulVive concentreert zich op het herstellen van de verbinding met jouw innerlijk kind. Ik begrijp dat deze band vaak verloren gaat in de chaos van het leven. Door middel van gesprekken, oefeningen en empathie werken we eraan om de brug te herstellen en jouw innerlijk kind te laten voelen dat het gezien en gehoord wordt.